Vrijwilligers

Op molen De Adriaan wordt alles gedaan door vrijwilligers. Hierbij zijn twee stichtingen betrokken.

Stichting Molen Adriaan (SMA)

De vrijwilligers van Stichting Molen De Adriaan (SMA) zorgen ervoor dat alle bezoekers jong en oud, kunnen genieten van hun bezoek aan onze volledig functionerende korenmolen annex molenmuseum.

Meer dan zestig 60 vrijwilligers runnen samen molen De Adriaan. De meesten als rondleider of baliemedewerker. Per jaar ontvangt molen De Adriaan ongeveer 24.000 bezoekers. Tijdens onze openingsuren zijn er altijd één baliemedewerker en twee rondleiders ingepland voor een dienst van 4 uur. Iedere 30 minuten gaat er een groep van maximaal 12 bezoekers met een rondleider de molen in.

De ontvangst en rondleidingen door onze vrijwilligers maken het verschil. Vanwege onze originele en persoonlijke aanpak krijgt molen De Adriaan veel positieve reviews op sites als Tripadvisor.

De SMA is altijd op zoek naar vrijwilligers, vooral naar mensen die meerdere talen spreken. Nederlands hoeft niet hun eerste taal te zijn. Na een korte opleiding kunt U al snel zelfstandig aan de slag.

Heeft U belangstelling, mail naar: info@molenadriaan.nl

Stichting Molens Zuid Kennemerland (SMKZ)

Technisch gezien worden de windmolens in Haarlem, waaronder De Adriaan, onderhouden en beheerd door leden van de Stichting Molens Zuid Kennemerland (SMZK). De SMZK vrijwilligers komen wekelijks bijeen in hun goed geoutilleerde werkplaats. Molenaars van de SMZK houden de molens draaiende.

Bij De Adriaan zijn meerdere molenaars betrokken, waardoor bijna de hele week de wieken draaien. Af en toe wordt er echt graan gemalen.

Ook de SMZK is altijd op zoek naar meer vrijwilligers. Vrijwilligers voor het onderhoud van de 6 Haarlemse molens en vrijwilligers die tot molenaar opgeleid willen worden.

Heeft U belangstelling, mail naar: secretarissmzk@gmail.com

Of ga naar de site www.smzk.nl