Rondleidingen

Individueel

Uw verblijf in Haarlem is niet compleet zonder een bezoek aan De Adriaan, een stellingmolen romantisch gelegen in het stadscentrum aan de oever van de rivier het Spaarne. Is er een molenaar aanwezig, dan ziet U een windmolen in actie. U kunt de Adriaan enkel bezoeken onder de begeleiding van een gids. De rondleiding duurt 45 minuten.

De rondleiding voert U eerst langs twee etages met prachtige modellen van verschillende type molens. Aan de hand van deze modellen krijgt U uitleg over de geschiedenis en werking van windmolens in Nederland.

Vervolgens gaan we naar de bovenste verdieping, de steenzolder met het maalkoppel, de twee maalstenen die het graan te vermalen tot meel. Daaronder de maalzolder waar het meel opgevangen en verpakt wordt. Vanuit de maalzolder bezoeken we de stelling . Hier kunt op ruim 12 meter hoogte rond de molen lopen met een prachtig uitzicht op de stad Haarlem en de rivier het Spaarne.

Groepen

De rondleidingen starten  ieder half uur in groepen van maximaal 12 personen. Bent u met een groep, reserveer dan kaarten vooraf via het internet om zeker te zijn van een plaats.

Buiten onze reguliere openingstijden kunt U als groep een speciale rondleiding krijgen. Neem hiervoor contact op met onze coördinator.

Voor informatie en reserveringen, mail naar: info@molenadriaan.nl

Kaartjes

Buiten de ontvangstruimte is de molen helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

In verband met de veiligheid op de steile trappen laten wij geen kinderen jonger dan 5 jaar toe.

Dieren worden niet toegelaten.

Voorkom wachttijden, koop uw tickets online.

Toegangsprijs en openingstijden.

Voor informatie en reserveringen, mail naar: info@molenadriaan.nl